Како да се ослободиш од негативната енергија на некој човекСочувство и емпатија – ова се всушност добри карактерни особини на една личност. Но, се случува често да ви пречат да живеете свој живот. Да се ​​биде „сочувствителен“ значи да имаме способност да ги доживееме чувствата и искуствата на друга личност „како“ да се наши.


Емпатијата се карактеризира со вистинско присуство во комуникација со личноста, отвореност и врска без евалуација, трпеливост, интерес за соговорникот и неговите проблеми. За жал, некои луѓе, кои привремено можеме да ги наречеме „вампири“ – го користат ова.

За вас подготвивме 5 докажани начини како да се ослободите од негативната енергија на другите луѓе, односно да не дозволите „вампирите“ да ви го уништат животот:


Страни: 1 2 3 4 5 6