Како да откриете дали имате љубов или секс?Постои значителна разлика помеѓу сексот и љбовта. Сепак, многу луѓе не можат да ги разликуваат двата концепта и да ги збунат. Мажите се плашат од љубов. Честопати, дури и помислата на љубов и продлабочување на врската го потиснува либидото кај мажот.


Од друга страна, ако падне во заробеништво на љубовта, мажот е подготвен на сè за неговата сопруга.

Едноставната формула е: кога мажот е заљубен и води љубов, тој е подготвен да даде, да заштити, да ја цени својата сакана жена онаква каква што е.


Жените сакаат да примаат, да бидат заштитени и да се чувствуваат сакани и ценети. Сексот без чувства е само забава, заемно задоволство. Тој е нешто што доаѓа и си оди. Во љубовта чувствата остануваат. Тие остануваат силни и не бледнеат брзо.

Љубов значи да работиме нешто заедно како тим, нешто што не би го сториле ако се потпрете само на секс.


Спротивно на тоа, сексот е лесен – можете да го направите кога сакате и како сакате. Тогаш секој се справува со своите лични обврски и желби.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2