Како да оставите добар впечаток на својата нова работа?Ако сте навикнати да доцните на старата работа, подобро не правете го тоа на новата работа. Сигурно нема да остави добар впечаток, ако секое утро влегувате пребледи со задоцнување. За да го избегнете ова, организирајте се подобро и не дозволувајте непотребно губење на време.


Не зборувајте на мобилен телефон за време на работа. Одговарајте на паузите.

Обидете се да се споите со останатите. Внимавајте какви се патиштата, како се облечени останатите и држете се до редоследот во канцеларијата. Заборавете за деколтета и средните здолништа. Не е задолжително да носите скапа брендирана облека, но во секој случај секогаш бидете чисти и испеглани.


Не користете интернет за забава. Ако си пишувате со некого по Скајп или Фејсбук, направете го тоа незабележливо. Најдобро воздржете се.

Не зевајте постојано и не го користете бирото за перница.