Како да направите јапонска маска? – Таа ја враќа младата кожа и подмладува 10 годиниОваа јапонска маска ќе ја направи вашата кожа порцелански усовршена и исчистена од секакви дамки, брчки и осип – пробајте и уверете се!

Јапонската маска ја враќа младешката кожа и подмладува најмалку 10 години. И тоа не е ни чудо!

Дали некогаш сте се запрашале зошто жените од Јапонија изгледаат толку добро? Зошто тие го задржуваат својот младешки изглед и по преносот на 60 години? Впрочем, тие остануваат до својата старост со еластична кожа, благодатна фигура и здрава коса.

Како тие го прават тоа? Некои експерти тврдат дека порцеланската кожа на Јапонците е природен подарок, а други – тоа е резултат на посебна храна и нега.

За да се постигне овој деликатен порцелански тон на кожата, јапонците користат оризово брашно. Тие го ставаат оризовото брашно во соодветна торбичка за памук. Потоа ја ставаат кесата во водата и чекаат да биде суспендирана. На овој начин тие прават бања и се исплакнуваат со вода.

Домашната маска со ориз нежно се грижи за кожата на лицето, ја тонизира и ја прави еластична и мека.

Состојки потребни:

Страни: 1 2