Како да ја отворите љубовта на неговиот живот … во свое лицеНајважната личност во нашите животи сме ние самите. Треба да знаеме дека ние заслужуваме љубов. Дека љубовта почнува од нас. Ние сме огледала кои го рефлектираат начинот на кој луѓето ќе се однесуваат со нас.


Повеќето од нас се учени да не бидат егоисти. Не сме научени дека сепак кога чувствуваме љубов кон себе, тоа не е себичност, туку едноставно признавање на сопствената вредност.

Како луѓе често сме прилично груби кон себе. Можеме да ги исполниме нашите мозоци и срца со негативни мисли кон самите нас, понекогаш дури и без да чувствуваме.


Негативните мисли кои ги имаме за самите себе, можат да ни изгледаат многу силни, но со малку време и трпение можат да бидат заменети.

Еве една лесна вежба за тоа. За да се подготвиме, треба да мислиме за :


Човекот, кон кого чувствуваме многу силна љубов. Пријателот, сопругот, детето, братот, сестрата или кој и да е друг – само да мислиме за него и срцето ќе ни се стопли.

Нешто за што се самообвинуваме. Може да биде неуспешен обид за слабеење. Може да се тешкотиите за откривање на финансиска стабилност ….