Loading...

Како да ја оформите вашата коса спрема обликот на вашето лице


Малку се луѓето кои сакаат промени и се подготвени да експериментираат со својата коса.

Има и јасни правила, за кои може да прочитате надолу.

1 . Овално лице

Тоа е лице чија форма е подолга и тесна, што значи дека треба да се фокусирате во страничните делови, што ќе создаде илузија дека лицето ви е пошироко. Според професионалците, оваа форма на лицето е најповолна, бидејќи и одговараат секакви фризури. Најдобар пример за таква личност е Сара Џесика Паркер.

2 . Квадратно лице

Да имате таква форма на лицето значи дека имате широка вилица или изразени агли на вилицата. Имате две опции за одредување на формата на вашата коса. Може да го користите за центар лицето брадата или јаболчниците. Добра опција е да ја ставите косата наназад само во горниот дел. Пример за ова лице е Гвинет Палтроу

3 . Лице во облик на срце

Тоа значи дека имате полни образи и широко чело. Трикот во фризурата за такво лице е да го преместувате визуелно центарот на лицето. Изберете фризура која ќе ви го покрива вашето чело. Тоа ќе го направи помало и ќе се фокусира на долниот дел на лицето. Пример за ова лице е Џенифер Анистон.

4 . Тркалезно лице

За да изгледа ова лице добро, треба визуелно да се издолжи. Ова може да се направи, така што ќе ја оставите косата долга и пуштена од двете страни на лицето. Мила Кунис знае точно како да се прикријат широките форми на своето тркалезно лице. Не заборавајте да ја поделите косата на два дела уште додека е мокра, за да може да се исуши во вистинската форма.