Како да ја исчистиме микробрановата печкаКолку противници и да има, микробрановата печка е незаменлива, кога станува збор за подгревање на храна.


Како што веројатно веќе знаете, ние воопшто не сме приврзаници на робувањетo во домашната чистота, затоа топло ги поздравуваме сите идеи кои би го скратиле чистењето до минути.

Чистењето на микробрановата печка станува многу лесно со помош на оцет, вода и сунѓер. Две лажици оцет се ставаат во сад, кој може да се користи во микробранова. Додадете две чаши вода.


Водата во садот ќе зоврие, ќе има пареа и оцетни испарувања. Тие ќе ги заглават ѕидовите на микробрановата печка, од киселината сè ќе се раствори и на вас нема да ви остане ништо друго освен да избришете со сунѓер, без триење и излишен физички напор.

Се разбира, за да не се изгорите, треба да почекате уште 5 минути откако заѕвони звончето на рерната, без да ја отворате вратата.