Како да го прочитате на првиот состанок: Девојки внимавајте на овие работи!Возбудена сте што конечно имате дејт и тоа со момче кое физички многу ви се допаѓа. Не дозволувајте возбудата да ви ги заслепи очите и забегани во фантазиите за тоа како ќе се вика вашето прво дете, да не забележите некои многу битни нешта во неговото однесување.


На првиот состанок, обрнете внимание на овие неколку работи:

Бакшиш


Ако сме согласни дека момчето ја плаќа сметката, а девојката секогаш може да се понуди да плати половина, слободно можеме да стигнеме до бакшишот.

Кај нас нема некое правило колку проценти од сметката се остава бакшиш, но е одраз на култура и домашно воспитување. Дечкото/девојката кој/а ве послужи беше супер, но оној со кого сте излезени упорно го чека кусурот од 10 денари? Ако е толку скржав на првиот состанок, каков ќе биде во иднина?


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4 5