Како да ги ослабете стомакот и колковите на лесен начинВишокот на масти може да се акумулира во различни делови на телото и доста често тоа се случува во областа кај колковите. Како да отслабете во стомакот и бутовите?

Применувајте балансирана програма на вежби и ограничување на калориите, за да се ослободите од несаканите сантиметри.

Ви нудиме 5 лесни чекори:

чекор 1

Намалете ја дневната доза со 250 калории. Според стручњаците 350 калории се 450 г тежина. Така ќе намалите околу 200 г неделно.

чекор 2

Согорувајте уште 250 калории на ден така што ќе правите вежби. Вежбајте 3 пати неделно по 40 минути и ќе ослободите уште околу 200 г за една недела.

чекор 3

Легнете на грб со кренати колена, ставете ги рацете зад главата и стегнете ги стомачните мускули за да ги кренете рамениците од подот. Држете неколку секунди. Повторете 15-30 пати.

чекор 4

Оваа вежба можете да ја правите и со тегови. Легнете на грб, со подигнати колена и се свртете на лево. Држете така барем 15 секунди, потоа повторете го со десната страна .Направете 15-20 повторувања.

чекор 5
Омекнете долните стомачни мускули. Легнете на грб и подигнете ги двете нозе истовремено кон градите. Повторете барем 10-15 пати.