Како да го направите љубоморен?4. Спомнувајте имиња на машки колеги


Кога ве прашува како сте поминале на работа, покрај обврските и случувањата спомнете и по некое име на колега додека раскажувате за некои кафе-паузи.

5. Имајте машки најдобар пријател


Колку и да знае дека сте само пријатели, никогаш нема да биде 100 % сигурен дека не се случува ништо повеќе со пријателот со кого се слушате секојдневно или секој ден се гледате.

6. Спомнете некои бивши од минатото


Ако не сакате да си создавате дополнителни проблеми кои ќе бидат постојан трн во окото на партнерот, подобро воопшто да не ги споменувате бившите. Но, ако знаете дека брзо ќе му помине, барем за момент може да го направите страшно љубоморен.

7. Поминете некој ден без него

Обидете се да ги избегнете повиците и средбите со партнерот барем еден ден и посветете си го времето на себе без да му појаснувате што сте правеле.

8. Останувајте подоцна на работа

Ако сакате да го направите љубоморен и да го натерате повеќе да размислува за вас, обидете се одреден период да работите прекувремено или да се задржувате после работа. Сигурно нема да му биде сеедно.

Извор

Страни: 1 2