Како да го намалиме крвниот притисок со брз метод за 5 минутиКога се чувствуваме апатични, уморни или сме доживеале големо количество стрес, крвните садови се збиени, мускулите се напрегнуваат и крвниот притисок се покачува. Во овој случај најдобро е да се опуштиме, за да го нормализираме крвниот притисок.


Прашањето е како тоа да го постигнеме. Еве како можеме да го намалиме крвниот притисок за само 5 минути.

Линијата која е прикажана на сликата, не треба ниту да се притиска, ниту да се масира.


Она што треба да го направите е да ја допрете благо одгоре надолу, користејќи го само врвот на прстите. Повторете го процесот 10 пати на едната страна од вратот и 10 пати од другата страна на вратот.

Точка број 2 е сместена во близина на клучната коска и треба да биде масирана 1 минута од двете страни. Треба да се притисне, но не премногу, туку само малку.