Како да го исчистам фрижидерот за 20 минутиЗа да ги исчистиме кујнските апарати, понекогаш трае неколку месеци, особено ако често и несвесно се придаваме кон мрзеливоста.


А всушност што толку не плаши, за да го исчистиме фрижидерот? Денес ќе ви дадеме еден јасен и брз план и ќе ви покажеме дека тоа е можно за 20 минути.

Доколку се придржувате строго, чекорите кои ќе ви ги презентираме, за кратко време ќе го вратите фрижидерот онака, кога бил сосема нов.


Започнете со исклучувањето на апаратот од штекер.

Минута 1-3: Извадете ја храната и прегледајте го рокот на траење.


Минута 3-8: Извадете ги фиоките и полиците и ставете ги во мијалникот. Исчистете ги со сунѓер, топла вода и течен детергент за садови. Оставете ги на сува крпа за да се исушат побрзо.

Страни: 1 2