Како да бидеме посакуваниНие често се гледаме пред огледало пред да излеземе надвор, а дома пред своите мажи одиме невнимателно. Порано или подоцна такво непочитување на сопствениот маж се претвора во нарушување на односите.

Семејната облека треба да биде убава и стегната. Барајте го истото и од партнерот.

Гледајте да не ги заборавате на полиците во бањата предметите од личната хигиена и затворајте ја вратата на тоалетот, кога ја користите.

Друг услов е да престанете со поплаките. Да, на кој друг да кажете за проблемите, ако не на својот сакан. Првично тој ќе те слуша, советува и утеши. Но, не претерувајте!

И конечно обезбедете простор за живеење. Прашањето за спиењето во различни кревети води до мислата дека сопружниците веќе не се сакаат. Но, во семејствата на аристократите било нормално одделно спиење. Тоа се правело со една цел -зачувување на животниот простор.