Како бричењето на нозете да биде попријатно искуствоЗа многу девојки и жени, бричењето на нозете е само рутина што се изведува при туширањето, но за дел, тоа е вистински проблем.

Дел од жените кои за отстранување на влакната од нозете користат брич, се соочуваат со низа проблеми: сува и иритирана кожа, поткожни влакна, црвенила и мозолки, непријатност и пецкање по бричењето.

Ако се соoчувате со вакви проблеми, треба да се смени нешто во вообичаената процедура.

Избор на вистински брич

Како што е потребно да се избере точниот број на чевли, фустанот што ќе ви одговара, така е и со бричевите – не одговара секој брич на вашата кожа, на вашиот облик на нозете и на густината и цврстината на влакната.

Страни: 1 2