Како Бог помага, а не сте свесни за тоаБог е секојдневно со нас, присутен е во секоја секунда од нашиот живот. Најчесто не сме свесни за неговата помош и љубов, а ова е само еден пример за тоа како Тој делува а ние не сме свесни.

Човек: Боже, може ли да те прашам нешто?
Бог: Секако.
Човек: Вети ми дека нема да се лутиш.
Бог: Верувам!
Човек: Зошто дозволи да паднат толку нешта на мене?
Бог: Како мислиш?
Човек: Па, утрово заспав.
Бог: Да..
Човек: Требаше цела вечност за мојот автомобил да запали
Бог: Да, видов..
Човек: За ручек добив сендвич кој не го нарачав – и морав да чекам.
Бог: И?
Човек: На патот накај дома од работа, ми се испразни батеријата во тој миг кога имав важен повик..
Бог: Да, знам.


Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2