Каде живеат најубавите жени во светот?Рангирањето е изготвено од онлајн порталот misstravel.com. Тоа е составено по истражување, направено меѓу меѓу 110 000 луѓе во светот. Првото место го заземаат девојките од Ерменија, на второ место се жените од Барбадос, чија најпозната претставничка е пејачката Ријана.


Трети се Американките, проследени со колумбијките и британките.

Шестото, седмото и осмото место го заземаат австралијките, бразилките и филипинките. Деветти се бугарките, а на десеттото место се жените на Либан.