Јас немам мама и тато … Тие умреа кога бев мала. Со баба ми пораснав…Јас немав мама и тато … Тие умреа кога бев мала. Со баба ми пораснав.


Кога го завршив осмото одделение, се омажив. Имав дете, веќе бев мајка.

Морав да работам многу.


Мојот човек почна да пие, па се разведовме. Сакав да го проучувам, да имам сè – таа, мамина принцеза!

Расте мојата принцеза. Но морам да работам за да ја имам ќерка ми поубава и попаметна.


“Ти си мајка ми, ти си кралица!” Таа извика кон мене.

Јас работам како луда да има добра облека и чевли.

“Мојот телефон е скршен, мамо!”.

“Ништо мама” – и реков. “Јас ќе работам повеќе, ќе купиме”.

“Топката се приближува, мамо. Избрав многу убав фустан за 3000 денари”.

“Ќе ти купиме, мамичка, најубава ќе бидеш!”

Си помислив: “Со 300 евра плата, каков ли фустан да купам ?!”

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2