ЈАРЕЦ – НЕ мачи се да го понижуваш, тој е подготвен да стане од пепелта за правда и дигнитет!


Јарецот сака да анализира и да прави планови. Се чувствува нецелосно без нив. Со други зборови, тој бара партнер со одредени морални доблести, а не одредени физички атрибути. Тој може да се крие зад своите скрупули и идеали, но исто така може да биде и многу поопустлив отколку што изгледа. Тој секогаш има што да каже, но не ги споделува своите совети со тупаница.

Повеќето Јарци сакаат да ги категоризираат луѓето. Тој очајно сака да ви додели налепница, да ве стави во кутија за крлежи и на полица со други класифицирани пријатели.

Тие се крајно претпазливи околу тоа кон кого му го отвораат срцето и кој вреди воопшто да влезе во неговото срце.

Јарецот не е „ладен“, туку едноставно сака да се увери дека луѓето во неговата околина и воопшто во животот нема да го повредат во најмала рака или разочараат од која било смисла.

Дури и ако Јарецот е роден песимистички, тоа не е наивно. Она што го нарекувате негативно, тој ќе го нарече реално. Тој е скоро секогаш конзервативен. Изненадувачки, на Јарецот не му пречи ни агресијата во спалната соба.

Страни: 1 2