Јадевте риба и ви се заглави коска во грлото? Еве како да си помогнете!Ако во грлото ви е заглавен некој остар предмет, како коска од риба на пример, може да дејствувате по следниве четири начини:


– Земете парчиња сув леб и голтнете така што ќе ја истуркате коската кон стомакот;

– Ако имате лимонов сок, пијте побавно, тој ќе ја омекне коската;


– Ако немате лимонов сок, истиот ефект може да се постигне со едно добро скршено сурово јајце;

– Во случај дека никој од горенаведените методи не помага, пикнете ја раката во грлото на детето, за да предизвикате повраќање и коската да излезе надвор.