Итно слабеење со млеко – Пет килограми за само една недела, еве што треба да направитеДиетата со млечни производи е генерално тешка, но крајниот резултат од неа е импресивен. Овој режим на исхрана е многу строг, нагласувајќи го целосно млекото.


Во него и во неговите деривати се содржат калциум, протеини и други вредни супстанции, кои се неизмерно корисни за здравјето. Според последните научни податоци од истражувањата со нискокалорична диета, суштински се олеснува процесот на губење на тежината и отстранување на вишокот на масти.

Научниците сметаат дека високата содржина на калциум ја намалува продукцијата на калцитриолата, што пак од своја страна предизвикува масните клетки не само да губат масти, но и ги пушта механизмите на согорување на масното ткиво.


Важно е да се знае дека недостатокот во телото на калциум ги стимулира процесите на акумулација на масти. Покрај тоа калциумот штити од губење на мускулната маса за време на слабеенето.

Нормалното количество калциум, потребно за човекот е 1500-2500 мг. за едно деноноќие. Диетата со млечни производи е исклучително добра опција за брзо симнување на килограми. Покрај тоа, додека го почитувате режимот нема да му наштетите на организмот, бидејќи млекото е една од најкорисната храна за човекот.


продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4 5