ИСПОВЕД НА СВЕКРВА И СНАА: Кога ќе ја прочитате, нема да верувате!Сакајте се, жени


Големата и заедничка среќа бара толеранција и разбирање. Мора да запомниме дека и ние бевме снаи, млади и неискусни.

Многумина ми велат, ти си модерна свекрва! Не знам што значи тоа, но знам дека нема врска со тоа кој каде живее. Денес не е важно дали живеете во град или село. Колите и компјутерите ни се исти, но среќни се само оние на кои им е полна куќата. Тогаш срцето е полно со смеа и радост.


Затоа на сите снаи и свекрви им велам – сакајте се! Животот ќе биде подобар за вас и вашето семејство. Бидете толерантни. И не ја споредувај снаата со себе. Мајка која му повторува на синот – жена ти е ова и она – повеќе се труе со љубомора и себичност. Ќе ги изгуби и синот и снаата.

Продолжува на следната страна


Страни: 1 2 3 4 5