Храната и пијалоците кои го убиваат гладот ​​и доведуваат до слабеење


Еве неколку интересни начини за да ја намалите гладот и ефикасно да ја намалите телесната тежина: 

1 . Вода – секој има слушнато дека пиењето чаша вода пред јадење помага на човекот да троши помалку храна и да ја намали тежината. За 3 месеци луѓе кои пијат вода пред да јадат, намалуваат во просек околу 2 килограми од тежината.

2 . Лимони – во нив има високо количество пектин, кој ги разложува наталожените маснотии. Во овој плод има висока содржина на витамин Ц, кој помага за производство на карнитин – тоа е аминокиселина, која активно учествува во согорувањето на мастите. Добра е комбинацијата вода со лимон.

3 . Цимет – тој не држи подолго време сити, бидејќи го забавува празнењето на желудникот.

4 . Зелен чај – во него има катехини, кои го стимулираат човечкото тело да согорува двојно побрзо калории. Ако секојдневно човек пие од 3 до 6 чаши зелен чај, за речиси 40 % се зголемува брзината, со која организмот ја согорува клеточната енергија, и го забрзува согорувањето на маснотиите.

5 . Јајца

Страни: 1 2