Хероини: Лица на медицински сестри пред и за време на коронатаОткако медицинска сестра сподели фотографии кои покажуваат какво влијание имала осуммесечната борба на фронтот врз нејзиниот физички изглед и здравје, нејзините колеги од Тенеси исто така започнале да ги поставуваат своите фотографии „пред и по“ короната.


„Како започна … И како се одвива“, напиша Кетрин покрај фотографиите – на првата е свежа, насмеана, самоуверена млада жена, на втората изгледа уморно, истоштено, со отпечатоци од маска на лицето и загрижен изглед.

„Во саботата вечерта, бев на средина на смената, само што ја напуштив просторијата со пациентот и само ја тргнав целата заштита. „Имав слика и сакав да ја покажам разликата што може да ја направи за неколку месеци, како и реалноста на работата на медицинската сестра за време на пандемијата“, изјави 27-годишникот за „Метро“, пренесува Индекс.


Кетрин е само една од многуте медицински работници кои работат нон-стоп од почетокот на пандемијата, и откако нејзината објава на Твитер стана вирусна – и многу други излегоа со свои фотографии од почетокот на 2020 година и актуелниот проблем.

Погледнете ги фотографиите на следната страна:


Страни: 1 2