HEMI MUSIC AWARDS -меѓународен повик за музички изведувачиСелекцијата на музички изведувачи ќе биде извршена од 27 члено жири, составено од професионалци од музичкиот свет во сите 9 држави, партнери во проектот HEMI (The Hub for the Exchange of Music Innovation).


Деветте држави кои се дел од проектот се: Грција, Македонија, Србија, Романија, Чешка, Полска, Унгарија, Словенија и Естонија.

Важни лица од регионот, организатори на големи регионални фестивали, промотери, музички експорт бироа, сопственици на клубови, музички новинари и продуценти се дел од жирито кое може да го погледнете на СЛЕДНИОТ ЛИНК.