Господ се бори за нас и секогаш победува!Бог се бори за нас во нашите духовни битки. Ништо не е премногу големо за Него. Тој секогаш победува!


Понекогаш темни облаци од неволја лебдат над нашите животи. Сатаната сака да се чувствуваме вознемирени, уморни, нападнати … Ние немаме стратегија, идеја или план да направиме. „Не плаши се, ниту плаши се од ова огромно мноштво, зашто тоа не е твоја војна, туку Божја“. (2 Летописи 20, 15)

Овие зборови им беа кажани на царот Јосафат, на сите луѓе во Јуда, нивните жени и деца, како што народот се подготвуваше за битка. За синовите на Моав и на Амон и со нив некои од Меунитите, отидоа во војна против Јосафат. Како и нас, Јосафат се исплаши и веднаш почна да го бара Бога и постеше низ Јудеја.


Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3