Големите лаги во кои „Сексот и градот” не натераа да верувамеЕве дел од најголемите лаги, во кои оваа серија нè натера да веруваме:


10. Има само четири типа жени во светот

9. Можете да јадете постојано готова храна и секакви порции низ рестораните и сеуште да изгледате како манекенка.


8. Можете да пиете коктели секоја вечер и никогаш нема да бидете мамурни.

7. Можете да имате секс со различни мажи секоја сабота и недела и тоа е безбедно и нормално.


6. Најдобрата работа на светот е да се омажиш за богат импотентен маж.

5. Спиете со доста стари мажи, а на крајот дечко ви изгледа на тој начин …

4. Пишувате за едно исто, а кариерата ви напредува напред.

3. Немате контакти со никакви роднини.

2. Колку и да сте егоистични, сите ќе ве сакаат.

1. Тој секогаш се враќа!