Големината има значење за оргазмот на женитеИзлегува дека големината навистина е важнa, a oргазмот кај жените не е подеднакво силен. Oдговорот лежи во големината не на господата, туку на дамите. Конечното задоволство од сексот се мери од големината на нивниот клиторис, утврди британско истражување.


Слично откритие може да доведе до создавање на нов метод за лекување на жени кои страдаат од аноргазмија и не можат да стигнат до оргазам.

Според истражувањето, дамите, кои имале помал клиторис (кој се наоѓа подалеку од вагината) речиси не го добиваат потребното задоволство од сексот.


Иако овие физички карактеристики не можат да бидат променети, истражувањето ќе им помогне на научниците да откријат лек за проблемот.