Го седнале до неа после 22 години разделба. Погледнете што се случи меѓу двајцата (Видео) | Lady

Го седнале до неа после 22 години разделба. Погледнете што се случи меѓу двајцата (Видео)


Уметниците Марина Абрамовиќ и Илај имале страсна врска во минатото. 22 години подоцна во Музејот на модерна уметност во Њујорк Марина претставува “Уметникот е присутен” – најголемата изложба на претстава уметност во историјата на музејот.

За време на “Уметникот е присутен”, Марина поминува точно една минута гледајќи го право во очите, секој кој сака да седне спроти неа. Луѓето кои комуницираат на овој начин со неа се целосно непознати.

Се до моментот, кога се појавува еден гостин од минатото …

Меѓу илјадниците напознати на столот пред Марина се појавува нејзината голема љубов – Илај кој не ја видел цели 22 години. Емоционалната реакција, која е предизвикана само од вперените погледи еден во друг ќе ве потресе.

Погледнете што се случува меѓу двајцата:

Страни: 1 2