Го однел својот татко во ресторан – кога завршиле со вечерата станал еден возрасен човек и им рекол …Еден човек го однел својот татко во ресторан на вечера. Таткото бил многу стар и изнемоштен.
Додека јадел, парчиња храна му паѓале врз кошулата и панталоните. Гостите во ресторанот ги вртеле главите или гледале со одбивност, но синот останал потполно смирен.
Кога завршиле со вечерата, синот внимателно му помогнал на татко му да стане и го однел во тоалетот. Таму тој му ги ги исчистил пантолоните и кошулата, го измил, со љубов му ја измазнил седата коса и му помогнал да си ги намести очилата.
Кога влегле во ресторанот, ги пречекала целосна тишина.
Единствено што можело да се чуе е шепотот за тоа како можел да донесе стар човек во ресторан, да му паѓа храна на подот и да им ја згадува вечерата на останатите.
Синот ја повикал келнерката за да ја плати сметката, платил и кога тргнале да излезат од ресторанот, од една од масите станал еден возрасен човек и извикал:
– Изгледа оставивте нешто!
Синот погледнал наоколу, проверил по џебовите и рекол:
– Не оставивме ништо.
Тогаш човекот рекол:


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2