Гледна точка на еден вистински маж: Зошто жените кои имаат над 40 години се одлични?!Велат дека денес 40-те се новите 20. Се согласувам. Целосно. Жените над 40 денес се поубави од кога и да е, посигурни од кога, посекси од било кога. Ако се сомневате погледнете што мислат мажите за прашањето … вистинските мажи!


Долго време се сметаше дека следниот текст е дело на познатиот американски телевизиски презентер Енди Руни. Подоцна стана јасно дека негов автор е всушност Франк Кајзер. Ова сепак се детали. Важно е другото. Важно е дека треба да ја промениме перцепцијата за возраста и начинот на кој жената се менува заедно со неа. Треба да ја промениме претставата за нас самите. Бидејќи вистинската убавина, убавината на животот, не е во недостатокот на брчки, … имено во нивната појава.

Од името на Френк Кајзер го посветувам овој текст на сите жени кои еден ден ќе бидат или веќе се над 40. Го посветувам на вистинските жени …


“1. Жената над 40 никогаш нема да те праша од никаде “За што размислуваш?”. Жената над 40 не се интересира за што мислиш.

2. Жената над 40 преживеала доволно и знае која е, што сака и од кого го сака.


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3