Ги јадете омилените работи и слабеете – чудото на диетата од 90 денаПред неколку години, сите лудуваа по диетата од 90 дена.

И има причина … неколкумина мои познаници ја испробаа диетата, за некои од нив најтешкиот ден беше само овошјето, за други – овој, само вода.

Секако, имаше и такви кои се откажаа и оние кои издржаа само од тврдоглавост.

Нема магичен начин да изгубите тежина. Не постои такво нешто брзо. 90 дена не се кратко време – три месеци во текот на кои треба да бидете внимателни што јадете.

На крајот на краиштата, важно е да можете да се контролирате. Добрата работа кај оваа диета е што таа никогаш нема да ве лиши од омилените работи. Треба само да почекате неколку дена за да можете да ги јадете.

И, се разбира, да не се јаде светот одеднаш. Нешто многу важно што ми помогна кога бев на диета – добрата храна никогаш нема да заврши. Ќе има некои ваши омилени шпагети, мусака или торта.

Денес ќе ве потсетиме на принципот на диета од 90 дена и ако одлучите да ја следите, бидете само доследни. Ништо повеќе.

90-дневната диета е регулирана од принципот на одделно јадење. Авторите на диетата дозволуваат одредена храна да се јаде преку ден, но појадокот е наменет да биде овошје.

Овие 90 дена од диетата се поделени во четири дневни циклуси, за време на кои јадете како што следува:

Страни: 1 2 3 4 5 6 7