Фотошоп гафови кој нема како да не ги забележишУште еднаш еден од најголемите брендови за долна облека Victoria’s Secret, се вмеша во огромен скандал со фотошоп фотографии, пренесе Дејли Мејл.


Острите критики, овој пат беа на адреса на слика на модел чии задни делови видливо покажуваа дека поминале низ редакцијата од страна на дизајнерите на компанијата. Предметната фотографија беше објавена на Фејсбук на крајот на септември. Додека моделот позира во долна облека, се гледа како една половина од задникот е природна, а другата – видливо недостасува, бидејќи е поправена со специјалната програма.

Со години медиумите во светот забележуваа исчезнати екстремитети од телото, па дури и чудни и непропорционални пропорции на некои модели.


Се разбира, не само на брендот за долна облека била обвинувана во сличен тип гафови.