Формулата за шминка на лице, очи, и усни која оди на секоја женаДалеку сме од помислата дека конкретнa шминка би можелa да биде нареченa целосно разноврсна и подеднакво добро применливa за сите дами.

Меѓутоа постои една одредена визија која со благи модификации одговара на секое лице, возраст и повод. До овој заклучок стигна една од нашите омилени шминкерки, Лиза Елдриџ, која во кратко видео (може да го видите подолу) ја претставува својата верзија за секаков тип жена.

А еве и како да го постигнете чекор по чекор.

Текстот продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3 4