Физичката неактивност и стресот се најчест предизвикувач на болки во грбот и вкочанетост – Како да се справиме?Високото ниво на стрес и недостатокот на физичка активност се новиот предизвик со кој сите се соочуваме, поради мерките за справување со светската пандемија со COVID-19 и постојаното седење дома. Колку и да се трудиме да бидеме имуни, новото време во кое што живееме изминатиов период секако влијаат врз нашето расположение. Затоа од особена важност е максимално да се трудиме да бидеме физички активни, како главен лек против стресот и колку толку да се обидеме да го компензираме недостатокот на активност.


А, токму болката од емоционалниот стрес најчесто се манифестира како болка на физичка напнатост – најчесто како згрченост во меките ткива на вратот, на врвот на рамениците како и во болка во половината. Голема е веројатноста поради вонредните услови во кои живееме многу почесто да се јавуваат ваков тип на болки и затоа е особено важно да се грижиме за периферниот нервен систем, преку кој најчесто се манифестираат ваквите болки.

Додатокот во исхраната Уримил е вашиот најсилен сојузник во битката со овие болки.  Уримил ја  поддржува нормалната функција на периферниот нервен систем и обезбедува олеснување при пецкање и вкочанетост на рацете и нозете.


Направен за грижа за половината, грбот и екстремитетите, секоја капсула содржи оптимална комбинација од 6 основни хранливи материи кои помагаат за поправка на оштетените неврони. Идеалната комбинација на Уридин монофосфат (кој е важен елемент за изградба на клеточните мембрани), Фолна киселина позната уште како Витамин Б9, потоа витамините Б12, Б6, Б1 и Б3, кои се најсилните чувари на периферниот нервен систем, не само што ќе ви помогне да ја победите болката, туку и да му овозможите соодветна грижа на вашиот нервен систем.


На вашето тело му е потребна постојана грижа за тоа да остане послушно на вашите наредби. Згрченоста, напнатоста и физичките болки предизвикани од неправилното функционирање на периферниот нервен систем се проблеми кои се’ почесто ги чувствуваат се’ поголем број луѓе, а тие се предизвикани од природата на нивните секојдневни активности. Употребата на современите медицински решенија како Уримил, во комбинација со константно вежбање и грижа за телото ќе резултираат во здрав и квалитетен живот, кој вас ќе ве направи позадоволни.