Филозофија на животот: Еден ден ќе му се заблагодарите на Бога што не ви го испратил тоа што сте го побаралеНаидувате на чувство дека душата ви е изгорена. Некако се чини дека никогаш претходно во животот не сте копнеле за нешто толку многу.


Всушност, вашите желби се толку силни што би биле спремни да направите апсолутно се што е потребно. Но, изгледа дека универзумот има свои планови за вас. Вашите желби остануваат неисполнети, а вашите молитви остануваат неодговорени. Вознемири се поради тоа, налути се на Вишото Битие, Бог, Создателот – како и да го нарекуваш.

Се прашувате, дали е можно премногу да барате, дали вашите желби навистина ги надминуваат границите на разумната имагинација? Со текот на времето, во вас почнуваат да се таложат сомнежи. Тоа е како да се вратиш во детството, кога сите околу тебе, освен тебе, ги добиваа своите омилени играчки. Се чувствувате како да заостанувате. Станавте план Б. Се чини дека постојано сте подложени на некакво искушение, како Бог да ве избрал за овие тестови.


Разбирам низ што си поминал, чувството на грутка во грлото, болката во срцето и солзите кои едноставно не можеш да престанеш да ги пролеваш. Но, верувајте ми – она ​​што го чувствувате сега е само моментална состојба, далеку од крајната дестинација. Никогаш не заборавајте дека сè што се случува или не се случува во вашиот живот има свое подлабоко значење. Но, за да го разберете тоа значење, треба да бидете трпеливи.

Запомнете го ова – дали Бог навистина ви поставил неподнослив товар на вашите рамена? Имајќи предвид дека сè уште сте тука, живи, претпоставуваме дека одговорот е не. Бог никогаш не ги оптоварува луѓето повеќе отколку што можат да поднесат. Сигурно вашиот живот беше исполнет со тешки фази и искушенија. Лоши работи ве снашле една по друга, понекогаш дури и во исто време.
Текстот продолжува на следната страна


Страни: 1 2