ФЕСТИВАЛ НА ЧОКОЛАДАТА ВО ИСТ ГЕЈТ МОЛ УНИКАТНО И НЕСЕКОЈДНЕВНО ИСКУСТВО,,Фестивалот на чоколадата”  во трговскиот центар Ист Гејт Мол е фицијално отворен и ќе трае до 26 февруари.


Посетителите можат да се информираат и да научат повеќе занимливости поврзани за чоколадата: да се открие ја џунглата со палми од каде расте какао плодот, да се види и искуси чоколадната куќичка на Ивица и Марица, и да се погледне како изгледа процесот на производство на превкусни чоколадни производи, како и да се учествува на чоколадна работилница.

На фестивалот се претставуваат повеќе од 15 брендови на чоколади, трите најголеми македонски фабрики за чоколади и повеќето меѓународни производители на производи направени од чоколада.


Фестивалските денови се исполнети со вкусни задоволства, промоции, забавни активности и многу изненадувања, како и дегустација на ретки видови на чоколада: темна, рубинова, солена,

Погледнете ја целосната агенда на фестивалот тука: https://eastgatemall.mk/event/chocolate-festival/


Се гледаме во Ист Гејт Мол!