Феноменалниот бенд од Сиетл, Pearl Jam ќе се врати на сцената на ПинкпопВо недела на 20 јуни, феноменалниот бенд од Сиетл ќе се врати на сцената на Пинкпоп за да му обезбеди на 51-то издание завршен крај. Со тоа, бендот Pearl Jam се приклучува на постерот со Red Hot Chili Peppers и Twenty One Pilots, како и голем број на одлични холандски бендови: Кенсингтон, Дани Вера, Френа Делукс, Арес, Нона. Guns N ‘Roses, за жал, нема да дојде на 51-то издание на Pinkpop.


Тоа е четврти пат кога Еди Ведер и неговите пријатели доаѓаат да организираат рок-забава на Пинкпоп. Првиот настап на Перл џем во Ландграф, бил во 1992 година, и сеуште се памти. Од тој момент, гранџот имаше цврста контрола врз Холандија. Pearl Jam порасна под лупата на обожавателите и критичарите и на изненадување на многумина, се разви во вреден, стабилен и главен музички правец.

Тие сега имаат шест студиски албуми на нивно име.