Еве зошто треба секој ден да имате секс5. Одговорен е за долговечноста

Кога човек доживува оргазам, хормонот наречен дехидроепиандростерон, се ослободува во организмот. Тој го подобрува имунитетот, ги поправа ткивата и ја одржува кожата здрава. Студија покажува дека мажите кои имаат најмалку два оргазми неделно, живеат подолго од мажите кои имаат секс само еднаш на неколку недели.


Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10