Еве зошто треба секој ден да имате секс4. Ја ублажува болката

Ако имате главоболка, тоа се покажува совршено средство за справување со него. Водењето љубов го зголемува нивото на хормонот окситоцин со цели 5 пати. Имено, тој е одговорен за состојбата на љубов, топлина, љубов, чувство на удобност меѓу двајца луѓе. Окситоцинот исто така има смирувачки ефект и ја намалува потребата од донесување на супстанции кои го зголемуваат нивото на допаминот. Окситоцинот создава чувство на сигурност и удобност.


Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10