Еве што треба да направите ако ве нападне крадец кај банкоматотАко некогаш крадец или било кој друг ве принуди да подигнете пари на банкоматот, внесете го Вашиот PIN наназад.


Значи, ако вашиот PIN е 2746, ќе внесете во 6472.

Банкомат ќе ви даде пари, но тоа автоматски ќе биде испратено како повик за да се извести полицијата за вас, без
крадецот да знае.


Така да доколку некогаш се најдете во слична ситуација, направете во ова.