Loading...

Еве што открија научниците од Универзитетот во Оксфорд кај жените што имаат голем задник?


Научниците од Универзитетот во Оксфорд откриле дека жените со задник поголем од просечниот имаат поголема отпорност на хронични болести и надпросечна интелигенција.

Според ABC NEWS студијата покажала дека жените со поголем задник имаат помала склоност кон холестерол, но и дека произведуваат повеќе хормони за метаболизирање на шеќерот.

Поради тоа тие се помалку подложни на срцеви заболувања и дијабетес.

Страни: 1 2