Еве кои во светот, најчесто го изневеруваат партнеротЕве кои во светот, најчесто го изневеруваат партнерот:


Французите се нација која најчесто го изневерува својот партнер, покажува најновото истражување. Според истражувањето најверни на партнерот се луѓето во Австралија и Белгија.

Дипломатската студија беше спроведена во 30 земји и во него учествувале над 35 000 луѓе на возраст меѓу 21 и 55-годишна возраст.


Резултатите од него покажуваат дека Французите изневеруваат најчесто, а по нив се рангираат Бразилците, Чилеанците и Колумбијците. 74% од Французите признаа дека го изневериле својот партнер.

Од друга страна Белгијците и Австралијците се покажале како најверните нации кон својата половинки, и 77% од Австралијците и 78% од Белгијците никогаш не го изневерувале партнерот.

Швајцарците се издвојувале како нацијата со најмногу сексуални партнери. 26% од луѓето во европската страна имале над 20 сексуални партнери во животот.

Истражувањето покажува дека 55% од испитаниците имаат помеѓу еден и осум сексуални партнер за целиот живот.

По Швајцарците најмногу сексуални партнери имаат Грците и Британците, а со најмалку освојувања се Јапонците – 44% од нив изјавиле дека имале секс со меѓу еден или тројца партнери за целиот свој живот.

Како најдобри љубовници се одредуваат Италијанците и Грците, проследено со Бразилците. Холанѓаните од друга страна не се сметаат за толку големи разбирачи во кревет.

Истражувањето покажува дека луѓето во светот имаат секс во просек 32 минути. Најдолгиот сексуален чин се практикува од Бразилците, и просечната должина е 46 минути. Најбрзиот секс се прави во Јапонија, и 45% од испитаниците споделиле дека интимните контакти им одземале под 20 минути.

Најчесто со сексуални играчки се служат Британците. 94% од нив признаваат дека користат атрибути, за да го разбрануваат сексуалниот живот. Чилеанците од друга страна се нацијата која најмалку им се допаѓаат еротските додатоци.

Најзадоволни од сексуалниот живот се Британците и Грците, а на дното на овој индикатор застануваат Чилеанците, бидејќи само 13% од анкетата изјавиле дека се задоволни од интимните контакти.