Еве како изгледаат најзаводливите градиСпоред стручњаците густината на женската дојка треба да е во сооднос 45% во горниот дел и 55% во долниот дел. Брадавиците треба да се свртени нагоре под агол од 20 степени.


Во овие параметри градите се најмногу заводливи, објасни Патрик Малучи од универзитетскиот колеџ во Лондон. Истражувањето докажува дека совршенството на женските гради се крие во формата, а не во големината.

За целта се анкетирани 1.300 лица, од кои 87% велат дека Кели Брук ги има совршените гради. 9% гласале за на Бритни Спирс. Нејзините пропорции се во сооднос 50:50. На 2% од господата им допаѓаат градите на Линдзи Лохан (55:45) и Ријана (35:65).


Друга ѕвезда со идеални пропорции 45:55 е Кејт Мос.