Еве како да направите евтин и вкусен домашен кашкавалМожеби сте забележале дека цените на кашкавал и неговиот квалитет неодамна одат во обратно пропорционална насока, во корист на цената и на квалитетот.

Токму поради овој тренд, ние ви нудиме да си приготвите сами домашен кашкавал.


Рецептот е едноставен, не бара подолг период на зреење на производот.

Производи:

5 л млеко (непастеризирано), ако имате домашно кравјо млеко, искористете го него


1 пакетче лимонтус

3-4 лажици сол

* Некои рецепти вклучуваат во составот и квасец за сирење. Тој се продадена во некои поголеми продавници. Околу 15-17 капки од него се доволни за тоа количество млеко.

Начин на приготвување:

Страни: 1 2