Еве 10 од новите глобални критериуми за сексуалностЕве 10 од новите глобални критериуми за сексуалност :


1 . Не ги бришете своите недостатоци. Претворете ги во свои аргументи. На пример, грпката на носот или малата уста се знак за аристократизам.

2 . Водете здрав начин на живот и вклучувајте го почесто и партнерот.


3 . Потпирај се на партнерот. Она што претходно сте го криеле од мажот до вас, сега е дури модерно да му раскажувате и споделувате. Докажано е дека луѓето кои се грижат за себе, се поуспешни во кариерата. Значи, советувајте го партнерот како да се грижи за себе.

4 . Променете се. Не заглавувајте во сликата на еден стил – бизнис дама, романтична убавица или fashion victim. Предизвикувајте восхит и не бидете лажни. Мажите побрзо чувствуваат невистини.


5 . Бидете пријатни за гледање и за допир. Избирајте лесен стајлинг и редовно правете пилинг на кожата на лицето и на телото. Независно од либерализмот во новата сексуалност, нечистата кожа и првут се уште се на црната листа.

6 . Не претерувајте со шминката. Понекогаш може да си дозволите забавни акценти како неонски лак за нокти, необична очна линија или боја обична за усните.

7 . Игра со мирисите. Добро е да мирисате поинаку за различни прилики.

8 . Поминувајте повеќе време дома.

9 . Заборавете за домашниот алат. Треба да се чувствувате удобно дома, и да уживаме како ние, така и нашиот партнер.

10 . Не стремете се нужно да имате долга коса. Денес кратките фризури се сосема модерни.