Еуцерин одбележува јубилеј 120 години постоење! 


Медицинската козметика Еуцерин слави јубилеј 120 години од создавањето ан првиот производ. Точно пред 120 години, во 1900 година, беше основан брендот Eucerin, во  време кога компанијата Beiersdorf аплицираше за патент на емулгаторот Еуцерит (т.н. „убавиот восок”). Во тоа време еуцеритот се добиваше со екстракција од волнените масти кај овците и така се создаваше основата на Eucerin. Eucerinium Anhydricum беше првата, неограничена издржлива, хидрофилна маст и воедно првиот производ на Eucerin кој се користеше само во аптеките. Првиот Eucerin сапун беше произведен во 1930 година, додека во 1950 година беше лансирана линијата pH5 Eucerin, која и ден денес е неверојатно успешна.

Овие иновативни креми се фокусираат на одржување на здравата природна заштитна киселинска обвивка на кожата. На крајот на 1970-тите, лосионот со pH5 излезе на пазарот како „готов” производ што беше создаден за крајни корисници со особено чувствителна кожа. На почетокот на 90-тите првите производи со 3%-10% уреа беа развиени како првиот лек за директно нанесување на кожата. Во тоа време сè уште под името на брендот Ласеран. Во средината на 1990-тите, компанијата влезе во најважниот и најголемиот сегмент за нега на кожата, нега на лице.


Широк опсег на производи за чувствителна и оштетена кожа беше лансиран под брендот “Eucerin”. Тој забележа голем успех уште од самиот почеток со првиот клинички документиран крем против брчки „Q10 Active”. Во годините кои следуваа, со развивањето линија производи против стареење Eucerin Hyaluron-FILLER, големите успеси од изминатите децении продолжија да напредуваат до ден денес. Пред две години, Beiersdorf го имаше откритието на векот со Eucerin Anti Pigment и револуционерната активна состојка Тиамидол.

Еуцерин е водечки бренд за нега на кожата кој се темели на етички информации за кожата. Преку создавање блиска врска со потрошувачите, Еуцерин го зачувува и враќа здравиот изглед и обезбедува чувство на задоволство со сопствената кожа. Потпирајќи се на вековната традиција на научни истражувања, Еуцерин повторно открива нови иновативни состојки и создава производи за нега на кожата што нè прават уште поубави однадвор, истовремено обезбедувајќи чувство на мир и самодоверба внатре. Давајќи и на вашата кожа видливо здрав изглед и сјај, Еуцерин е единствениот бренд што е синоним за медицинска нега на кожата.