Eх, тие 50! Животот не завршува откако ќе наполниш 50 годиниАх, тие 50! Некои велат дека се новите 40, други пак се плашат од оваа бројка и си мислат дека животот завршува, ако го минеш овој период. Вистината е дека секоја возраст има свој шарм, своите мудри лекции кои ќе ги научите и убавите нешта со кои да живеете.


И апсолутно мора да се водиме од оваа животна филозофија и да не не интересираат годините – тие се само едни броеви кои во повеќето случаи не значат ништо!

Ако сепак се чувствувате на крстопат и не сте сигурни како да ја искористите докрај оваа прекрасна возраст, во која може да ви се случат уште толку многу авантури, тогаш денес ви даваме неколку вредни совети.


Бидејќи жената од 50 знае и знае. Таа се разбира од многу нешта, знае многу работи и самата знае доволно добро за да се чувствува удобно во нејзината кожа. Жената од 50 години е силна, мудра и храбра. Таа поминала низ многу битки и многу добро знае што сака од нејзиниот живот.

Најдете хоби што ве прави среќна и ве исполнува – сега е времето да се занимаваш со работи за кои секогаш сонуваше но не си наоѓала време. Одете да вежбате, танцувате, да направите мала градина, растете цвеќиња, боите или само читате повеќе книги.


Патување – вашите деца се веројатно веќе големи, можеби тие имаат свои деца. Сега сте потполно слободни да ги посетите местата што секогаш ги сакавте, да се одморите и да направите нешто за вашето лично задоволство. Патувајте со вашиот партнер или пријател. Организирајте ги вашите празници и екскурзии.

Купете го оној скап крем против брчки – не, затоа што ви е потребен многу, туку затоа што го заслужувате. И воопшто – грижи се за себе, поминете најмалку 30 минути секој ден само за себе. Одете на педикир, купете убав парфем.

Отстранете ги сите токсични луѓе во вашиот живот – време е да бидете опкружени само со оние кои ве сакаат и почитуваат вас. Вие не треба да му простите сè на секого, или секогаш да бидеш во несогласувања и да речеш “Да”.