Една жена го продала својот сопруг на неговата љубовницаЕдна жена дознала за неверството на нејзиниот сопруг, но не ги трошела соопствените нерви – туку направила договор.

Дејството се одвива како во филмско сценарио: една жена си доаѓа дома рано од работа и го наоѓа својот сопруг во спалната соба со љубовница. Жената што изневерува не прави скандал, а нејзиниот сопруг не се обидува да и објасни ништо – сè е веќе јасно. Тој го собира багажот и тивко си заминува од дома.

Крајот на оваа приказна, сепак, е малку поразличен отколку во филмовите, пишува на веб-страницата „Јандекс“.

Откако сопругот не се јавил повеќе од една недела, жената не се вознемирила, но нашла начин за излез од ситуацијата. Нејзината главна грижа биле нејзините три деца, за кои нивниот татко очигледно воопшто не се грижел.

Така, кенијката решила да контактира со љубовницата на нејзиниот сопруг и да и понуди зделка – таа да и плати 20 долари, а за возврат двајцата да си останат заедно.

Двете жени се согласиле за сумата од 17 долари. Самата жена не се каела во најмала рака за своите постапки, бидејќи нејзиниот сопруг имал навика да пие и да не и помага.

Парите што ги земала ги потрошила на нејзините деца, со кои им купила подароци и нова облека.