Една мајка со две деца се качи во автобус: Ништо нема да остане од овој народ, ништо!


Една мајка стана повод за безброј коментари на интернет за тоа колку сме го задржале човечкото во себе. Ништо лошо не се случило со жената, но кога една мисла …

Еве ја приказната за мајката:

“Се качив денес во автобус. Со децата – едното на раце, другото ме држи за јакната. Застанавме до едно седиште, стабилно стојам – со бебе во рацете. Меѓутоа, во еден момент слушам плач од четиригодишното дете – мамо ќе паднам сакам да седнам. Тоа се држеше за мене, но сепак се нишаше од движењето. Тогаш се сетив: О, Боже! Јас сум со две деца – дали некој ќе стане за ние да седнеме. … гледам – ​​не! Но, внатре како да има само споменици со беспомошни срца, потврди од камен. НИШТО нема да остане од овој народ, НИШТО! И ТАКА ТРЕБА.

И сега некој ќе каже дека никој не ми е должен … А јас ќе кажам: должни сте ми! Бидејќи јас сум родила две деца во оваа држава, бидејќи мажот ми работи тука, за да има пензија барем. Јас работам тука и сите мои роднини се тука. Бидете внимателни, сепак! Нема да кажам на никого среќен ден, бидејќи ние не се сакаме, ја нема љубовта меѓу ближните и нема да бидам лицемерниа. Се гордеам со оние кои ја сакаат својата вера и татковина, срцето ми плаче затоа и се е залудно …. директно залудно ….