Една кратка приказна со животна порака: „Мамо, зошто плачеш?“Една кратка приказна, а во неа животна порака. Вреди да ја прочитате.


Едно момче ја прашало својата мајка : ”Зошто плачеш?”
“Затоа што сум жена.” – му одговорила таа.
“Не разбирам.” – рекло момчето.
Мајката само го прегрнала и кажала : ” Никогаш и нема да разбереш.”

Подоцна го прашало својот татко : “Зошто мама плаче без причина ?”
“Сите жени плачат без причина” – било единственото што таткото можел да му каже.
Момчето пораснало, станало маж и сеуште се прашувало зошто жените плачат.
На крај го повикало Бог. Кога го добил, го прашал :
“Боже зошто жените толку лесно се расплакуваат ?”
Бог му одговорил :


Страни: 1 2 3